Speak-up and start a conversation

leiderschapsgesprekken

Bouwen aan een effectieve gesprekscultuur begint bij het leiderschapsteam.

1. kwaliteit van gesprekken binnen het leiderschapsteam

De gevolgen van gebrekkige dialoog binnen het leiderschapsteam zijn vaak niet te overzien – slechte, soms catastrofale beleidsbeslissingen en rituele vergaderingen waar de gevoelige thema’s onbesproken blijven.

2. kwaliteit van gesprekken tussen het leiderschapsteam en de rest van de organisatie

Een cultuur van effectieve gesprekken houdt een organisatie vitaal en wendbaar. Open staan voor wat medewerkers te zeggen hebben, de wil om recht voor zijn raap te zijn over lastige onderwerpen en structuren creëren om inzichten en ideeën van buiten naar binnen te halen.

3. kwaliteit van gesprekken binnen de organisatie als geheel

Het leiderschapsteam zet de toon voor de stijl van communiceren, door ‘sociale besmetting’ maar ook door bewust een werkomgeving te creëren die een klimaat van openheid en dialoog bevordert.

Oplossingen

Hoe wij leiderschapsteams helpen effectieve gesprekken te voeren:

Diensten

intervisie team-dialoog

Een intervisie-traject waarbij het team onder leiding van een ervaren facilitator zelf leert de effectiviteit van team-gesprekken te versterken.
Verder lezen

strategie-events met impact

Ontwerpen, produceren en faciliteren van strategie-bijeenkomsten met blijvende impact. Voor het - al dan niet uitgebreide - leiderschapsteam of in organisatie-brede settings tot honderden deelnemers.
Verder lezen