Speak-up and start a conversation
Interne communicatie in een agile wereld

Een van de vele redenen dat old-school interne communicatie ver over de uiterste houdbaarheidsdatum is, is de vervanging van de traditionele hiërarchie in organisaties door iets dat veel dynamischer is. Noem het agile of zelfsturende teams of holacracy of wat dan ook, maar de algemene richting is duidelijk.

Traditioneel management, dat uitlegt hoe de wereld in elkaar zit is en hoe het werk moet worden gedaan, verliest snel zijn relevantie. Teams hebben meer vrijheid om hun eigen perspectief aan tafel te brengen. Dingen moeten snel en in de juiste richting bewegen. Innovatieve oplossingen creëer je door perspectieven te laten botsen als subatomaire deeltjes in een deeltjesversneller.

Dit alles vereist vanuit communicatieperspectief ten minste drie dingen: snelheid, multidirectionaliteit en openheid. Allemaal simpelweg onverenigbaar met old-school communicatie. Te veel éénrichtingsverkeer, dat wil zeggen, top-down. Te strak vormgegeven, als reclamecampagne. Te veel gescripted met gekunstelde frames. En bovenal, te veel gebaseerd op het uitgangspunt van één, universele waarheid. Feedback niet nodig, graag applaus voor de visie van de grote leider.

Wat het allemaal betekent voor communicatie professionals is een verschuiving in focus. Weg van het willen verkopen van de onbetwiste waarheid, naar het creëren van een communicatie-infrastructuur die aansluit bij agile-manieren van werken. Het verbeteren van de communicatieve vaardigheden van mensen. Het bevorderen van een mind-set en cultuur van openheid, participatie en supportiveness. Ervoor zorgen dat de beschikbare informatietechnologie ook voorziet in de diverse soorten communicatie-behoeften. Optreden als moderator van een bedrijfsbrede dialoog. Kortom: communicatoren gevraagd die ’s werelds grootste ideeën-collider gaan bouwen.

  • Delen Op

Diensten

Meer verhalen